Puhtautta ja kiiltoa jo yli sadan vuoden ajan

Tuotteidemme historia

Kiiltävän puhdasta jo kolmella vuosisadalla

SAMPO®, KULTAKIILTO® ja LIESIMUSTA® ovat kodin luottopuhdistajia ja -kiillottajia, joiden tehoon on turvauduttu aina tsaari Nikolai II:n ajoilta asti. Kuinka tuotteet saivat alkunsa?

Kodin metalliesineiden sekä muiden pintojen puhdistaminen ja kiillottaminen oli tarve, josta kaikki sai alkunsa. Kupari, messinki ja sinkki olivat jokapäiväisiä arkikäyttömetalleja, ja esimerkiksi tiskipöydät oli valmistettu sinkistä. Tuolloin, 1800-luvun lopulla, kaksi kemistiä kehittivät tuoteperheen, joka toisi säihkeen niin rikkaan kuin rahvaan koteihin.

Kiillottaminen on talon kunnia-asia

Ensimmäisenä syntyi SAMPO®, jonka avulla kodin esineet sai puhdistettua ja kiillotettua tehokkaasti. Vanhempi polvi kertoo, että oli talon kunnia-asia kiillottaa kaikki talon kuparipannut, messinkimorttelit ja tiskipöydät SAMPO®-hankausjauheella juhlakuntoon ennen juhlia ja tapahtumia. Samalla hankausjauheella myös kaakelit, klinkkerit, WC-istuimet ja kylpyammeet saivat hohtavan ja puhtaan pintansa.

KULTAKIILTO® saa arvoesineet säihkymään

Myös kodin kulta- ja hopeakorut ja -esineet oli tarpeen puhdistaa ja kiillottaa säännöllisesti. KULTAKIILTO® puhdistus- ja kiillotusaine kehitettiin erityisesti kullalle ja hopealle. Sama aine sopii erinomaisesti myös muille arvometalleille, kuten pronssille, messingille, kuparille ja alpakalle. Ainutlaatuisen KULTAKIILTO®-aineesta tekee sen pinnoille antama syvä, kestävä kiilto.

Puhdas puuliesi on emännän ja isännän ylpeys

Joka kodista löytyivät tuohon aikaan tulisijat, puuliedet, valurautakamiinat, takat ja nokiluukut. Niiden hoitoon tarvittiin tehokas ruosteen ja lian irrottaja sekä kestävä suoja – oli LIESIMUSTA®:n vuoro. Tehokas hoito- ja puhdistusaine kehitettiin puhdistamaan ja suojaamaan kodin valurautapinnat, ja nykyään se tunnetaan myös teräspintojen tehoaineena.

Samat puhdistus- ja kiillotusaineet edelleen suomalaisten suosiossa

Oy Klinex Ab:n yrittäjät Pentti ja Katariina Kärkkäinen onnistuivat ostamaan oikeudet SAMPO®-, KULTAKIILTO®- ja LIESIMUSTA®-tuotteiden tavaramerkkeihin ja valmistukeen vuonna 1996. Tänä päivänäkin tuotteet valmistetaan täsmälleen samoin menetelmin ja samalla koostumuksella kuin yli 100 vuotta sitten.

Nykyajan kodeissa osataan arvostaa puuliesiä, takkoja ja valurautakamiinoja paitsi lämmönlähteinä myös kodikkaina tunnelmanluojina. Hyvin hoidetut ja kiillotetut kupari- ja messinkiesineet puolestaan tuovat aitoa tunnelmaa niin koteihin kuin julkisiin tiloihin. Hyvää, kotimaiset perinnettä kannattaa pitää yllä ja vaatia!

Katso jälleenmyyjämme!

SAMPO mainos

Kodin Kuvastossa 1917 mainostettiin SAMPO-kiillotuspulveria, joka oli saanut ensimmäisen palkinnon, kultamitalin ja diplomin Pariisin näyttelyssä.

Ota yhteyttä!

Haluatko kysyä lisää tai antaa palautetta tuotteistamme? Jätä viestisi oheisella lomakkeella, niin vastaamme mahdollisimman pian!